Фирма ПРОТО ООД  е създадена през 1990 г. Вече 30 години разработваме и произвеждаме висококачествени трикотажни платове за водещи европейски производители на готови облекла и домашен текстил.

Производственият ни цикъл включва разработване, плетене, багрене, финишови обработки, щампиране, кардиране, шмиргелене, санфоризиране.Готовите ни платове са със състав: памук, вискоза, модал, микромодал, полиестер, вълна,еластан и смеси.

Наред с конвенционалните произвеждани от нас артикули, предлагаме и иновативни функционални платове, разработени от висококвалифицираният ни инженерен екип- еластомерни, хидрофобни, бързосъхнещи, трудногорими, антибактериални, антиинсектицидни изделия, изцяло създадени и съобразени с конкретните изисквания на клиента.

За достигане на колористична  точност и прецизност използваме спектрофотометричната система на DATACOLOR при началния етап на разработката на цветове по пантон TPX  и TCX. Използваме спекрофотометричното измерване на всяка партида за гарантиране на възпроизводимостта между отделните партиди при по-дълги серии на производство.

В плетенето сме заложили на оборудване от кръгло плетачни машини на добре познатите в бранша MAYER, TERROT, ORIZIO, PILOTELLI.  Освен стандартните едно и двулицеви плетки, предназначени за създаване на облекла, имаме и машини за плетене и на многослойни платове, използвани при производството на матраци и домашен текстил.

Високотемпературните ни багрилните ни апарати с електронно управление са на BRAZZOLI, THIES, DILMINLER . Наскоро внедрихме и нова, напълно автоматизирана багрилна кухня.

Финишовите обработките в сектора суха апретура  осъществяваме с шпанрами BRUCKNER, шардони, шмиргел и санфори LAFER.Това е и най-шареният етап от нашето производство, защото тук извършваме трансферен печат от хартия върху полиестерни платове.

Тук виждаме и крайният продукт на дигиталният ни печат с реактивни багрила, който разработваме по десени на клиента върху памучна или вълнена основа, а на финала на производствения цикъл дума имат нашите  лабораторни специалисти, които инспектират всички параметри на произведения продукт- ширина, грамаж,  свиваемост, устойчивост на пране, сухо и мокро триене,кърлинг.  

За да гарантираме безопасността  на всички използвани от нас багрила и материали , в съответствие с всички изисквания на Европейския съюз , разполагаме със сертификат ECO TEX.

Прикрепени файлове